Terra Noble

CHILE kan tack vara sin geografiska isolering njuta av bästa naturliga förutsättningar för produktion av fantastiska viner. Detta var orsaken till att till att grundaren av Venidos Terranoble, Sr Jorge Elgueta, i början av 1990-talet letade efter lämplig mark för att producera en familj av högkvalitativa viner. Ambitionen var att skapa en "state of the art" källare.

 

1993 etablerade sig Viñedos Terranoble i Maule Valley, den största vinproducerande region i Chile belägen 200 kilometer söder om Santiago, med en tradition så långt tillbaka som under 1600-talet. Den första skörden ägde rum redan 1994.

 

I dag äger man 360 hektar vinodlingar i främst Maule, Colchagua och Casablanca där man har mycket bra förutsättning att producera druvor av hög och stabil kvalitet. Under ledning av oenologen Ignacio Conca har man utvecklat sina viner, och då främst Carmenere, på ett sätt som gett stor internationell uppmärksamhet. Den ledande vinskribenten Robert Parker har vid upprepade tillfällen uttryckt sig lyriskt över vinerna från Terranoble.

 

Länk till hemsidan